dinsdag 28 oktober 2014

Speculaas vanille cupcakes!

Hoi hoi,

Ik ben een enorme fan van cupcakes, en met deze cupcakes kom je zeker in de stemming voor Sinterklaas. Nadat ik wat ging zoeken op internet kwam ik bij een recept van chickslovefood.com genaamd speculaas cupcakes. Op cupcakerecepten.nl het ik het recept voor de vanille botercrème gevonden. Natuurlijk heb ik er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.


Voor 12 cakjes heb je nodig:
- 125 gram boter, op kamertemperatuur.
- 125 gram donkere basterdsuiker.
- 1 zakje vanillesuiker.
- 2 eieren, op kamertemperatuur.
- 3 eetlepels melk.
- 125 gram zelfrijzend bakmeel.
- 1,5 eetlepel speculaaskruiden.
- Een paar handjes kruidnoten.
- 12 papieren cakevormpjes.

Voor de topping heb je nodig:
- 250 gram poedersuiker.
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur.
- 2 eetlepels heet water.
- 1 theelepel vanille extract.
- Een handje kruidnoten.
- Spuitzak met een spuitmondje.

Bereidingswijze voor de cakjes:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel alvast de 12 papieren cakevormpjes in een muffin vorm als je die hebt.
- Klop de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met een mixer, voor zoon 5 minuten.
- Klop nu 1 voor 1 de eieren. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is op genomen. Mix dit nog voor een paar minuutjes.
- Voeg nu ook de melk, bakmeel en de speculaaskruiden toe, en mix dit weer.
- Voeg als laatste een paar handjes verkruimelde kruidnoten toe. Ik heb de kruidnoten in een zakje gedaan, dicht gemaakt en verkruimeld door er met een deegrollen op te slaan. Doe dit net zo lang totdat alle kruidnoten genoeg verkruimeld zijn.
- Verdeel vervolgens het beslag over de vormpjes.
- Bak de cupcakes in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Je kunt testen of ze gaar zijn door met een sateprikker in het cakje te prikken, en als er geen beslag op de prikker zit, zijn ze gaar.
- Laat de cakjes minstens een uur afkoelen.

Als ze afgekoeld zijn kan je beginnen met de topping.
- Doe de boter in een kom en mix dit tot een smeuïge luchtige massa.
- Voeg dan voorzichtig beetje bij beetje de poedersuiker toe, en mix dit tot een mooie gladde crème. Hoe langer je mixt hoe mooier je crème
- Voeg als laatste het hete water en het vanille extract toe.
- Doe de botercreme in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Ik geef de voorkeur naar een groter spuitmond voor een mooier resultaat.
- Probeer een swirl te maken door van buiten naar binnen te werken. Probeer gewoon wat, en wees creatief. 
- Strooi als laatste nog wat kruidnoten kruimels over de cupcakes heen, en je bent klaar.


Veel succes met het maken van de cupcakes en eetsmakelijk!

Xx Serena 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten